AgriWatch

Finsk emballageproducent dykker efter skuffende regnskab

Den finske Hartmann-konkurrent Huthamäki, der producerer æggebakker, tog et dyk på både top- og bundlinjen efter et skuffende kvartal.

Foto: Annika Byrde

Den finske emballageproducent Huthamäki , der er konkurrent til Brdr. Hartmann, skuffer med både top- og bundlinjen i regnskabet for tredje kvartal, hvor væksten i det sammenlignelige salg i fiberdivisionen også kun lige akkurat bliver positiv.

På børsen i Helsinki bliver aktien sendt ned med 3,2 pct. til 38,11 euro.

Salget er i tredje kvartal steget 5,8 pct. til 896,3 mio. euro, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 899,2 mio. euro.

Den justerede driftsindtjening faldt 11 pct. i kvartalet til 76,3 mio. euro, hvilket også skuffer i forhold til analytikerprognosen på 80 mio. euro.

Mest relevant for danske Brdr. Hartmann, der ligesom Huthamäki producerer æggebakker, er fiberindpakningsdivisionen.

I fiberindpakningsdivisionen steg omsætningen med 15 pct. til 83,3 mio. euro i kvartalet sammenlignet med samme kvartal sidste år. Det sammenlignelige salg viser dog kun en vækst på 2 pct. i divisionen.

Om udviklingen i divisionen i tredje kvartal skriver emballageproducenten, at efterspørgslen efter fiberbaseret emballage normaliserede sig i forhold til en meget stærk vækst i forbruget i 2020. Det pointeres også, at priserne på genanvendt fiber er steget i forhold til tredje kvartal sidste år.

Den justerede driftsindtjening faldt i fiberdivisionen med 1 pct. til 7,9 mio. euro. Faldet tilskrives primært højere råvarepriser, hvilket er delvist opvejet af prisforhøjelser og effektivisering af driften.

Mere fra AgriWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch