AgriWatch

Brasilien indstiller produktionen af oksekød delvist efter kinesisk eksportforbud

Kina er for lang tid om at ophæve et eksportforbud, der blev indført start september. Det reagerer Brasilien nu på ved delvist at stoppe produktionen af oksekød, der skulle eksporteres til landet.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/JPA

Brasiliens landbrugsministerium har bedt lokale kødkoncerner om at standse oksekødsproduktionen, der skulle eksporteres til Kina, da det asiatiske land endnu ikke har ophævet sit eksportforbud.

Det skriver Reuters.

Kinas eksportforbud blev indført i begyndelsen af ​​september, fordi Brasilien bekræftede to atypiske tilfælde af kogalskab.

Beslutningen fulgte eksisterende handelsprotokoller mellem de to lande.

Brasilien skulle angiveligt have besluttet at stoppe produktionen delvist, fordi Kina tager for lang tid om at ophæve forbuddet.

Ministeriet har tirsdag meddelt, at landbrugsminister Tereza Cristina er villig til at rejse til Kina for at diskutere med sine kinesiske kolleger en mulig afslutning på eksportforbuddet.

Storbritannien vil give hastevisum til 800 slagtere

Global producent af kødalternativer sender "vegansk svinekød" på markedet 

Mere fra AgriWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch