Brasiliansk svinekødskoncern vil bygge Sydamerikas største svineslagteri

En af Brasiliens store svinekødsproducenter vil mere end fordoble produktionen af svin over 10 år. Det skal ske med et nyt slagteri, som bliver Sydamerikas største.
Frimesa blev tidligere i år erklæret fri for mund- og klovsyge. Det skal åbne op for nye markeder. | Foto: Gilson Abreu/AEN
Frimesa blev tidligere i år erklæret fri for mund- og klovsyge. Det skal åbne op for nye markeder. | Foto: Gilson Abreu/AEN

Den brasilianske svinekødskoncern Frimesa planlægger at bygge Sydamerikas største svineslagteri i delstaten Parana. Det skriver internationale medier ifølge Landbrug & Fødevarers markedsnyt.

Projektets første fase forventes indviet i 2023 og indebærer et slagteri med en slagtekapacitet på 7500 svin om dagen. Anden forventes afsluttet i 2032 med en fordoblet kapacitet på 15.000.

Frimesa har i dag tre slagtesteder med en kapacitet på 8300 svin om dagen. Men det tal skal samlet stige til 21.000 svin, ifølge den store koncern, der i 2020 eksporterede ca. 18 pct. af produktionen til lande og områder som Singapore, Vietnam og Hongkong. Målet er også at eksportere til markeder som Kina og Japan i fremtiden.

Sydamerikansk kødkæmpe på opkøb i Australien

Amerikansk fjerkræssektor bliver konsolideret yderligere

Verdens største kødkoncern præsenterer historisk kvartalregnskab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også