AgriWatch

Olieselskab offentliggør massive planer for biodiesel-raffinaderi

Det store canadiske olieselskab Imperial Oil, som er ejet af amerikanske Exxon Mobil, har planer om at omdanne et olieraffinaderi og gøre det i stand til at producere op imod 20.000 tønder biodiesel om dagen om ganske få år.

Foto: SERGIO MORAES/REUTERS / X90023

Imperial Oil, der er et af Canadas absolut største olieselskaber, har offentliggjort planer om at investere massivt i at producere biodiesel lavet fra vegetabilske olier. Det skriver Reuters.

Produktionen skal ifølge planen finde sted på selskabets raffinaderi i byen Stratcona, som dagligt producerer cirka 191.000 tønder olie.

Projektet skal samtidig støtte op om moderselskabet Exxon Mobils mål om at producere over 40.000 tønder grønt brændstof i 2025.

Imperial Oil oplyser, at man sigter mod at konstruere nye faciliteter, som skal gøre det muligt at bruge brint fra fossilt brændstof til at behandle råvarer som raps- og sojaolie og producere op imod 20.000 tønder biodiesel om dagen i 2024, skriver Reuters.

Processen vil angiveligt bidrage til, at Imperial Oil vil kunne opbevare 500.000 ton CO2 under jorden årligt, fremgår det.

Planerne er dog ikke helt skrevet under endnu. For beslutningen om at føre dem ud i livet er afhængig af støtte fra regeringen og flere godkendelser. På samme tid skal det fastslås, hvorvidt det enorme projekt er konkurrencedygtigt, oplyser en talsmand.

Exxon Mobil og Imperial Oil er ikke de eneste olieselskaber, der satser på grønne energikilder. Tirsdag offentliggjorde Chevron Corp., at virksomheden accelererer sit sats på biogas fra køer.

Amerikansk olieselskab vil satse mere på biogas

Producent af rapskager og biodiesel lander stor "Power-to-X"-aftale med benzinkæde 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch