AgriWatch

Europas største sukkerproducent så nedgang i første kvartal

Sukkerproducenten Südzucker AG har stadig et mål om en markant fremgang i årets driftsresultat trods tilbagegang i første kvartal af koncernens regnskabsår 2021/2022.

Vaskning af sukkerroer | Foto: PR-foto Südzucker Ag

Den tyske sukkerproducent Südzucker AG, der er Europas største, har bekræftet et betragteligt fald i virksomhedens nøgletal for første kvartal – men trods det, tror ledelsen på et profitabelt år.

Det skriver Reuters.

Südzucker bekræfter, at koncernens driftsresultat faldt til ca. 49 mio. euro (364 mio. kr.) i første kvartal af regnskabsåret 2021/2022, der sluttede 31. maj for virksomheden. Samme kvartal året før lød samme tal på 61 mio. euro (453 mio. kr.) skriver nyhedsbureauet.

Sidste år omsatte Südzucker for 1,75 mia. euro (13 mia. kr.)

Resultatet skal ifølge Südzucker ses i lyset af udviklingen i den globale sukkersektor. Højere omkostninger og dårligere salg til detailsektoren betød et fald i indtægterne trods prisstigninger.

For regnskabsåret forventer Südzucker fortsat et driftsoverskud på mellem 300-400 mio. euro – en markant stigning i forhold til året før, hvor driftsresultatet landede på 236 mio. euro. (1,75 mia. kr.)

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra FødevareWatch