Valtra-forhandler lander aftale med østrigsk maskinproducent

Østrigske Pöttingers maskinprogram skal fremover forhandles hos Valtra-forhandleren Valtec.
Foto: PR TBS Maskinpower
Foto: PR TBS Maskinpower

Valtec, der er ejet af TBS Maskinpower, skal fremover forhandle maskinprogrammet for den østrigske maskinproducent Pöttinger.

Valtra-forhandleren styrker derved sit landbrugssegment, hvor de østrigske jordbearbejdnings- og græsmaskiner vil være at finde i selskabets to afdelinger i Gravens og Skanderborg. Det skriver Effektivt Landbrug.

"Med Pöttinger i begge afdelinger får vi mulighed for at opnå de synergier, der altid er i, at flere forretninger kan dele demomaskiner, lagerenheder og viden. Og samtidigt kan vi hurtigt bygge et godt reservedelslager op, så vi kan servicere eksisterende og nye kunder," siger administrerende direktør Jan Garder fra Valtec.

Valtecs ejer, TBS Maskinpower, kunne for årsregnskabet 2020 præsentere en toplinje på 475,8 mio. kr. Året forinden lød selvsamme post på 332,3 mio. kr., og i 2018 var den på 250,1 mio. kr.

TBS Maskinpower købte Valtecs afdeling i Skanderborg tilbage i november 2019, hvor selskabet dengang hed Skanderborg Maskinforretning.

Pöttinger har 1900 ansatte og det største segment er græsmaskinerne, der stod for 70 pct. af omsætningen i 2019/20, der lød på 2,7 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også