AgriWatch

Ny arbejdsgruppe skal kæmpe for biogasanlæg på Djursland

Efter et orienteringsmøde arrangeret af Djursland Landboforening og Østjysk Familielandbrug sammen med Nature Energy er der blevet nedsat en arbejdsgruppe, som skal se på muligheden for at etablere et biogasanlæg på Djursland.

Foto: Louise Herrche Serup

Hvis alt går som planlagt, skal der om få år ligge et nyt biogasanlæg på Djursland, som skal dække hele Kattegat-halvøen.

Det står klart, efter at Djursland Landboforening, Østjysk Familielandbrug og Nature Energy har afholdt et orienteringsmøde, hvor en arbejdsgruppe blev nedsat for at føre projektet ud i livet.

Det skriver Djursland Landboforening på sin hjemmeside.

Nature Energy har i længere tid set på at etablere et biogasanlæg på Djursland, og mandag aften fik de mulige leverandører og aftagere til anlægget så et indblik i energiselskabets planer.

"De er en stor spiller på markedet, og hvis vi vil have biogas, hvilket jeg tror bliver nødvendigt, så kan det godt være dem, der kan løfte opgaven og få sat det i gang", mener Mogens Hjort Jensen, der er formand for Kvægbrugsudvalget, Djursland Landboforening.

Hvis Nature Energys ambitioner om at etablere et biogasanlæg på Djursland skal realiseres, kræver det, at 50 pct. al husdyrgødning på Kattegat-halvøen bliver leveret til dem. Det er ifølge Mogens Hjort Jensen realistisk, da der er en politisk forventning om, at al husdyrgødning skal køres igennem biogasanlæg i fremtiden.

Men det kræver, at landmændene står sammen om projektet. På mødet blev der afsat en foreløbig arbejdsgruppe, der skal se på, hvordan projektet bedst føres ud i livet. Senere skal der desuden nedsættes en bestyrelse, som skal arbejde videre med projektet.

"Vi er nødt til at handle lidt hurtigt. Nature Energy vil naturligvis gerne have en afklaring, inden vi alle får travlt med at høste," siger Mogens Hjort Jensen.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch