Privatejet grovvareselskab går tilbage på bundlinjen efter år med fyret direktør og formand

Hornsyld Købmandsgård kan præsentere fremgang på toplinjen efter et år, hvor der blev skiftet ud på de øverste poster. Overskuddet blev dog mindre sammenlignet med året forinden.
Foto: Søren E. Svenstrup/Watch Medier
Foto: Søren E. Svenstrup/Watch Medier

Et tumultatisk år endte med fremgang på toplinjen for det privatejede grovvareselskab Hornsyld Købmandsgård.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

I slutningen af august 2020 kom den opsigtvækkende nyhed, at selskabet havde opsagt den daværende adm. direktør Christian Christensen og formand Peter Eriksen Jensen efter uenigheder.

Christian Christensen havde siddet på direktørposten hos grovvareselskabet siden 2013, mens Peter Eriksen Jensen har været formand siden januar 2018.

"Jeg fik ingen begrundelse. Men søstrene Jepsen (Birgitte, Charlotte og Marianne Jepsen, red.) ejer 75 pct. af forretningen, og det er deres ret til at skifte ud, hvis man ikke gør det godt nok, eller hvis de ikke kan lide en," sagde Christian Christensen i den forbindelse til AgriWatch i den forbindelse.

Afløseren på posten som adm. direktør blev selskabets salgsdirektør Henrik Hedegaard, mens den tidligere Tican-direktør Ove Thejls blev hevet ind som bestyrelsesformand.

De kan nu fremvise regnskab for året. Resultatet efter skat tog et dyk fra 12,8 mio. kr. i 2019 til 10 mio. kr. i 2020.

For moderselskabet H.K. Hornsyld endte 2020 med et plus på 23,5 mio. kr., hvilket er et fald fra 2019, hvor overskuddet var 26 mio. kr.

"Trods store ændringer i 2020 udviser forretningen stabilitet både indadtil og udadtil, og vi står med en stærk organisation og de rette kompetencer, som gør os i stand til at møde fremtidens udfordringer på alle vores forretningsområder," siger adm. direktør Henrik Hedegaard i pressemeddelelsen.

Omsætningen steg fra 1,27 mia. kr. i 2019 til 1,6 mia. kr. i 2020. Den væsentligste årsag til fremgangen på toplinjen skyldes, at aktiviteterne i Nielsen & Smith blev fusioneret ind i Hornsyld Købmandsgård.

Egenkapitalen for koncernen blev omvendt mindre, som er gået fra 254 mio. kr. til 197 mio. kr.

"Vi har været påvirket af forhold i 2020, der har haft betydning for koncernens egenkapital. Det har bl.a. været køb og fusion af det tidligere datterselskab Nielsen & Smith A/S samt tilbagekøb af aktier fra forhenværende medejere i forbindelse med ny ledelse og organisering," siger økonomidirektør Henrik Holm.

Hornsyld Købmandsgaard har en markedsandel i Danmark på omkring 5 pct. og er et af de få tilbageværende større privatejede grovvareselskaber. Virksomheden er sammen med selskaber som Brdr. Ewers og Mollerup Mølle en del af den underskov af grovvareselskaber under de andelsejede DLG, Danish Agro og Vestjyllands Andel.

Hornsyld Købmandsgaard har lokationer i Hornsyld, Gødstrup, Baastrup, Mølvang, Glostrup og Ejstrupholm.

Afgået Hornsyld-formand: "Vi er blevet taget bagom"

Fyret direktør for Hornsyld Købmandsgård: Jeg fik ingen begrundelse

Direktør og bestyrelsesformand stopper i Hornsyld Købmandsgård

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også