AgriWatch

Producent af betonelementer til landbrug køber ejerandel i samarbejdspartner

Den fynske virksomhed Poylsan har fået ny majoritetsejer. Det skal give selskabet yderligere rygvind på eksportmarkederne, lyder det.

Villy Sørensen, Polysan og Morten Hohwü, IBF Sunds Agro. | Foto: PR-foto

God kemi har ført til mange forhold i tidens løb.

Nu sker det igen, når IBF Sunds Agro køber en betydelig aktieandel i det fynske selskab Polysan, der fremstiller en række produkter til bygge- og landbrugssektoren i stærk polymerbeton.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke, hvor stor en ejerandel, der er tale om, men ifølge CVR ejer IBF Sunds Agro nu mellem 50 og 66 pct. af Polysan. Her er det også oplyst, at aktierne blev overdraget 18. marts i år.

"Vi bliver en del af en spændende koncern,  og samarbejdet vil give en række nye muligheder på alle fronter," siger Esben Wibholm, adm. direktør i Polysan, i en kommentar på selskabets hjemmeside.

Polysans daglige ledelse vil fortsæt være Esben Wibholm og Villy Sørensen.

De to parter har de seneste år arbejdet sammen om at finde løsninger til montering af krybber til svinesektoren. Det har resulteret i nyudviklede krybbeelementer af beton, som er påmonteret polymerkrybber med vægtstøtter, hvilket gør montering af krybber og inventar hurtigere.

I første omgang er der taget hul på løsninger til slagtesvinestalde, men der arbejdes også på løsninger til sostalde.

Parterne skriver i meddelelsen, at de ser et stort potentiale i at øge salget på eksportmarkederne og specielt i de skandinaviske lande, Nord- og Østeuropa, Fjernøsten samt Australien.

Poylsan havde i 2020 en bruttofortjeneste på 9,2 mio. kr. og et underskud på 0,1 mio. kr.

IBF Sunds Agro er en division hos selskabet Ikast Betonvarefabrik, der i det seneste regnskab for 2019 omsatte for 1,26 mia. kr. og havde en bundlinje på 151,4 mio. kr.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch