AgriWatch

Rusland overvejer lavere skat på importeret fjerkræ

Rusland kan reducere skatten på fjerkrækød fra blandt andet Brasilien for at kontrollere stigende fødevarepriser i landet.

Foto: Laszlo Balogh/AP/Ritzau Scanpix

Det kan komme på tale at sætte skatten ned for fjerkrækød, der er importeret til Rusland.

Det skal drøftes politisk i landet på grund af stigende priser på fødevarer i Rusland.

Problemet opstår især, fordi den russiske befolkning har fået appetit på fjerkræ samtidig med at landets egen produktion er faldet det seneste år Så for at imødekommende stigende priser kan det komme på tale at sænke skatten.

Det skriver PoultryWorld.

Emnet har været diskuteret mellem landets største fjerkræproducenter og embedsfolk fra det russiske landbrugsministerium.

Som reglerne er i dag er der en kvote for import af fjerkræ fra andre lande i 2021 på 364.000 ton kød uden, at der kommer afgifter eller skat på. Hvis kvoten overstiges, kommer der en skat på 65 pct.

Men det er særligt den procentsats, som nu skal diskuteres. Samtidig overvejer embedsværket at tilbyde lån til fjerkræproducenter i Rusland, så de har mulighed for at udvide produktionen.

Opkøb og organisk vækst skal fastholde høj indtjening hos Danish Agro-division

Rusland slog over en halv million svin ned over vinteren 

Dansk produktionsdirektør: Storlandbrug kan vokse til 60.000 hektar inden 2025

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch