Chr. Hansen-opkøb skidt fra start efter kapacitetsproblemer

Forventningen til omsætningen i 2021 er skruet ned for børsnoterede Chr. Hansen. Det sker som følge af kapacitetsproblemer.
Foto: PR/ Chr. Hansen
Foto: PR/ Chr. Hansen
AF RITZAU FINANS

Chr. Hansen nedjusterer sine omsætningsforventninger for en række opkøbte selskaber, efter at det opkøbte tyske Jennewein oplever kapacitetsproblemer.

Det skriver dagbladet Børsen.

Ingredienskoncernen Chr. Hansen har skruet ned for forventningerne til omsætningen for det første år i de opkøbte selskaber UAS Labs, HOS Health Care og Jennewein fra 1 mia. kr. til 750 mio. kr.

Det skyldes kapacitetproblemer i Jennewein, som ikke kan producere den ventede mængde oligosaccharider, der bruges til modermælkserstatning.

"Det har ikke været muligt at nå den forventede omsætning på 375 mio. kr. fra Jennewein. Så vi har måttet sænke forventningerne for det første års omsætning fra opkøbene," oplyser Mauricio Graber, der er topchef i Chr. Hansen, til Børsen.

Topchefen fortryder dog ikke opkøbet af Jennewein og vurderer, at der er tale om en forsinkelse i omsætningen, som vil blive indhentet på et senere tidspunkt.

Selv om opkøbene ikke har været udelukkende positive, er der ikke skruet ned for forventningerne for fremtiden, hvor opkøbene ventes at udgøre en vigtig rolle i jagten på højere vækst.

Mauricio Graber forklarer til Børsen, at selv om Chr. Hansen ikke guider med en forventet fordobling, kan der være tale om en fordobling inden for de næste ti år, hvis "de forventede vækstrater i mellemhøje eller høje encifrede niveauer lykkes."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også