Leverandør til minkavlere frygter at misse kompensation: "Så må vi erklære os konkurs"

GVA-Gruppen kan misse kompensationen til følgeindustrien, fordi omsætningstabet ikke når spærregrænsen. Hvis selskabet ikke er omfattet kompensationsordningen, må selskabet erklæres konkurs, siger salgschef.
Foto: Casper Dalhoff/IND
Foto: Casper Dalhoff/IND

På halvøen Gjøl frygter GVA-Gruppen, der producerer vandingsanlæg til minkbranchen, at de bliver tvunget til at dreje nøglen om og erklære sig konkurs.

For det er ikke sikkert, at selskabet kan få kompensation på trods af, at der er strandet maskiner og færdigvarer til minkbranchen for i alt 25 mio. kr. i selskabet, skriver Nordjyske.

"Som aftalen er skruet sammen, risikerer vi ikke at være omfattet kompensationsordningen, og i den sidste ende betyder det, at vi må erklære GVA-Gruppen konkurs," siger Jan Batsberg, salgschef i GVA-Gruppen til mediet.

For at være berettiget til kompensation skal ens leverancer til minkerhvervet udgøre minimum 50 pct. af omsætningen fra 2017 til 2019, men lave skindpriser og dårlig økonomi hos avlerne har sat en dæmper på aktiviteten i forretningsgrenen.

Hvis man derimod tog udgangspunkt i de seneste 10 år og fik de gode tider omkring 2013 med, ville Jan Batsberg ikke være i tvivl om, at GVA-Gruppen var berettiget til erstatning.

GVA beskæftiger omkring 35 ansatte og sælger forud til minkbranchen også til svineproducenter. GVA-Gruppen har en egenkapital på omkring 15 mio. kr.

Minkerhvervets følgeindustri har fået tildelt en samlet erstatning på 3-4 mia. kr. og en omstillingspulje, der udgøres af 100 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også