AgriWatch

Hartmann gennemfører russisk opkøb

Brødrene Hartmanns opkøb af den russiske emballagevirksomhed Gotek-Litar JSC er gennemført.

Foto: Annika Byrde

Den danske emballagevirksomhed Brødrene Hartmann har gennemført opkøbet af Gotek-Litar JSC, som producerer støbepapemballage på en fabrik i Zheleznogorsk ca. 450 kilometer syd for Moskva.

Det oplyser selskabet, der annoncerede opkøbet for 116 mio. kr. tilbage i september sidste år.

Gotek-Litar JSC har 250 ansatte og omsatte for 90 mio. kr. i 2019. Med en rentabilitet "på niveau med Hartmanns europæiske emballageforretning i 2019".

Den russiske virksomhed vurderes at være førende inden for detail- og transportemballage til æg på det "attraktive russiske marked", lød det, da Hartmann annoncerede opkøbet sidste år i 2020.

"Købet af Gotek-Litar sker som en naturlig udvidelse af vores aktiviteter i vækstmarkederne i Østeuropa og Rusland, hvor efterspørgslen efter bæredygtig emballage er stigende," udtalte Torben Rosenkrantz-Theil, adm. direktør i Hartmann, i en meddelelse.

"Gotek-Litar er en mangeårig partner for Hartmann, og vi vil videreudvikle virksomheden og udvide fabrikken markant for at udnytte vækstpotentialet i Rusland, hvor Hartmann i forvejen betjener flere kunder," lød det videre.

Mere fra AgriWatch

Svinepest rammer nyt land i Asien

Malaysiske myndigheder er nødsaget til at aflive 3000 svin efter et smitteudbrud på en mindre bedrift. Tilfældet er det første i landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch