Hartmann gennemfører russisk opkøb

Brødrene Hartmanns opkøb af den russiske emballagevirksomhed Gotek-Litar JSC er gennemført.
Foto: Annika Byrde
Foto: Annika Byrde

Den danske emballagevirksomhed Brødrene Hartmann har gennemført opkøbet af Gotek-Litar JSC, som producerer støbepapemballage på en fabrik i Zheleznogorsk ca. 450 kilometer syd for Moskva.

Det oplyser selskabet, der annoncerede opkøbet for 116 mio. kr. tilbage i september sidste år.

Gotek-Litar JSC har 250 ansatte og omsatte for 90 mio. kr. i 2019. Med en rentabilitet "på niveau med Hartmanns europæiske emballageforretning i 2019".

Den russiske virksomhed vurderes at være førende inden for detail- og transportemballage til æg på det "attraktive russiske marked", lød det, da Hartmann annoncerede opkøbet sidste år i 2020.

"Købet af Gotek-Litar sker som en naturlig udvidelse af vores aktiviteter i vækstmarkederne i Østeuropa og Rusland, hvor efterspørgslen efter bæredygtig emballage er stigende," udtalte Torben Rosenkrantz-Theil, adm. direktør i Hartmann, i en meddelelse.

"Gotek-Litar er en mangeårig partner for Hartmann, og vi vil videreudvikle virksomheden og udvide fabrikken markant for at udnytte vækstpotentialet i Rusland, hvor Hartmann i forvejen betjener flere kunder," lød det videre.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også