Nye varianter af afrikansk svinepest tyder på brug af ulovlige vacciner

To nye varianter af afrikansk svinepest har spredt sig i mere end 1000 søer i Kina. Varianterne er ikke lige så harmfulde som den oprindelige sygdom, men kan tyde på, at der er taget vacciner i brug, som ikke er godkendte.
Foto: Jianan Yu/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Jianan Yu/Reuters/Ritzau Scanpix

Kinas fjerdestørste svineproducent New Hope Liuhe har konstateret smitte af to nye varianter af afrikansk svinepest i mere end 1000 søer på forskellige bedrifter i landet.

Det skriver Reuters.

Varianterne har ikke nogle af de hovedgener, der indgår i den oprindelige sygdom, og er derfor ikke ligeså alvorlig for svinene. Varianterne medfører dog, at antallet af sunde nyfødte grise reduceres og flere producenter ser det nødvendigt at aflive svin smittet med varianterne.

Derfor kan den være en stor trussel mod landet, der i 2018 og 2019 oplevede, hvordan afrikansk svinepest mere en halverede produktionen af svin i landet.

Der er endnu ingen godkendt vaccine mod afrikansk svinepest, men ifølge det kinesiske landbrugsministerium peger de nye varianter på, at der kan være tegn på brug af ulovlige vacciner grundet de manglende gener.

Det kinesiske landbrugsministerium påbegyndte i august 2020 en national undersøgelse af, hvorvidt ulovlig vaccine bruges i landet, skriver Reuters.

Kina importerede næsten 10 millioner ton kød i 2020 

Kinesisk svineproduktion falder for andet år i træk 

Kinesisk storproducent poster milliardbeløb i nyt svineslagteri 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også