Danish Agro solgte Claas-maskiner for over 200 millioner euro i 2020

Salget af Claas-maskiner i syv lande oversteg 200 mio. euro hos Danish Agros maskindivision i 2020.
Foto: Danish Agro / PR
Foto: Danish Agro / PR

Det gik rigtigt godt med at sælge Claas-maskiner for Danish Agro, der driver maskinforretning med salg af tyske Claas i syv lande omkring Østersøen.

Således fortæller koncerndirektør for maskindivisionen, Jens Skifter, at koncernen rundede 200 mio. euro i salg af Claas-maskiner.

Det siger han til Landbrugsavisen.

"Når Claas kigger på Nordeuropa, så kigger de jo på Danish Agro, og jeg tror ikke, at de er kede af, at vi nu er på den anden side af 200 mio. euro for Claas i de syv lande," siger han til avisen.

Det er særligt gode markedspositioner i Danmark og Norge, som er med til at trække salget i den rigtige retning, ligesom salget vokser i Finland.

Jagter kontrolleret vækst

I efteråret fortalte Jens Skifter til AgriWatch, at koncernen forventede kontrolleret vækst i maskindivisionen i de kommende år.

"Vi arbejder med en solid udviklingsstrategi. Det vil også være en kontrolleret stabil vækst i de kommende år," sagde Jens Skifter i oktober.

Claas kom ud af regnskabet for 2019/20 med en omsætning på 4 mia. euro eller 29 mia. kr. Det var en fremgang på fire pct. sammenlignet med regnskabet for 2018/19.

Det er også Jens Skifters forudsigelse, at der vil ske en yderligere konsolidering af maskinhandlerbranchen, hvor der de seneste år er sket flere opkøb både i Danmark og i landene omkring. Også strukturudviklingen i mange landbrugslande vil være medvirkende til,at der bliver færre maskinforretninger.

"Jeg er sikker på, at der vil ske en yderligere konsolidering i branchen. Det samme sker i landene rundt om Østersøen, men udviklingen har forskellig status og hastighed. I Tyskland er der politiske beslutninger, der presser branchen," lød det i oktober fra Jens Skifter.

Tysk maskinproducent runder fire milliarder euro i omsætning

Maskinkoncern oplever flad global efterspørgsel i 2020 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også