AgriWatch

Alfa Laval vil afskedige 600 medarbejdere i sparerunde

En sparerunde skal hente 300 mio. svenske kr. årligt og omfatter blandt andet 600 fyringer. Størstedelen af afskedigelserne vil være i Europa og Nordamerika.

Foto: Finn Frandsen

Den svenske industrikoncern Alfa Laval vil gennemføre en spareplan, hvilket omfatter afskedigelse af 600 medarbejdere i hovedsageligt Europa og Nordamerika.

Programmet vil skabe årlige besparelser på omkring 300 mio. svenske kr. med fuld effekt fra medio 2022, og gennemførelsen ventes at medføre restruktureringsomkostninger på 850 mio. svenske kr., hvoraf 350 mio. svenske kr. udgør nedskrivninger af goodwill i olie- og gasrelaterede forretninger.

"Som meddelt i regnskabet for tredje kvartal vil Alfa Laval tilpasse organisationen til ændrede markedsforhold. Et målrettet restruktureringsprogram lanceres, hvilket hovedsageligt adresserer ubalancer i specifikke dele af af upstream olie- og gasforretningen såvel som en del af Marine-forretningen," skriver selskabet.

Aktien i Alfa Laval ligger ved 12.40-tiden 1,4 pct. højere på børsen i Stockholm.

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch