AgriWatch

Svensk maskinproducent trodser coronakrisen og præsenterer rekordregnskab

Svenske Väderstad kunne trods en midlertidig nedlukning præsentere en rekordomsætning og øgede samtidig indtjeningen med godt en fjerdedel i det forgangne år.

Coronakrisen gav bump på vejen, men trods udfordringer kunne den svenske maskinproducent Väderstad præsentere selskabets bedste omsætning nogensinde.

Producenten af maskiner til jordbearbejdning og såning kunne således præsentere en omsætning på 2,4 mia. kr. i regnskabsåret 2020, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Samtidig steg indtjeningen med 23 pct., og driftsoverskuddet gik fra 92,7 mio. kr. i 2019 til 164,8 mio. kr. i 2020.

Resultatet er imponerende, spørger man maskinproducentens finansdirektør Nicklas Bjersér med tanke på coronarkrisens indflydelse. Väderstad var nødsaget til at lukke produktionen ned i to uger som følge af pandemien.

"Noget af resultatet skyldes omkostningsbesparende tiltag og at mange messer og rejser er blevet aflyst. Men vi må heller ikke glemme, at vi lukkede vores produktion ned to uger længere end normalt denne sommer og gav vore ansatte to ugers ekstra ferie. På denne baggrund er vi meget tilfredse med resultater," udtaler Nicklas Bjersér, Vice President Finance hos Väderstad.

En stor del af salget vil blive geninvesteret i udvikling af nye produkter ifølge pressemeddelelsen.

Samtidig er flere markeder gået frem for Väderstad, heriblandt Sverige, Tyskland, Frankrig og Rusland, siger Nicklas Bjersér.

"Det ser også rigtigt godt ud for næste år, hvor jeg især gerne vil fremhæve Canada, hvor vort salg er begyndt at stige i betydelig grad. Der er god grund til at være optimistisk i forhold til fremtiden," siger Nicklas Bjersér.

Väderstad er repræsenteret i 40 lande og har 1550 medarbejdere.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch