Analysefirma forventer markant tilbagegang for tysk import af svin i 2021

Markedsbetingelserne for svinekød i Tyskland er blevet markant forværret af både coronavirus og svinepest. Ifølge analysefirma importerer landet betydeligt færre slagte- og smågrise allerede, hvilket vil fortsætte i 2021.
Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix
Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Tyskland importerer markant færre slagte- og smågrise i 2020, og det forventes, at tendensen også vil fortsætte i 2021. Det vurderer analysefirmaet Agricultural Market Information Company (AMI)

Det skriver Topagrar.

Siden sommeren 2020 er slagtningerne i Tyskland reduceret betydeligt med et overfyldt marked, hvor der vurderes på nuværende tidspunkt af være en slagtepukkel på omkring 500.000 slagtninger, der er udsat.

Ikke blot coronavirussen har ramt det tyske marked, men også særligt afrikansk svinepest, der har gjort, at vigtige eksportmarkeder som Kina, Sydkorea og Japan har lukket ned for importen af tysk svinekød.

Ifølge AMI vil 2021 desuden bringe andre udfordringer til det tyske marked grundet.

Forbuddet mod kastrering uden bedøvelse, mere krævende dyrevelfærdskrav og lave indtægter, vil sandsynligvis resultere i en strukturændring særligt i forhold til avlen, vurderer AMI.

Tönnies-direktør stopper efter mistet tillid fra ejer 

Bayern barrikaderer sig mod svinepest  

Kina: Faldende import af australske varer skyldes forhandlere

Svinene står i kø til at blive slagtet på tyske slagterier 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også