AgriWatch

Amerikansk kyllingeproducent får bøde på 700 millioner

Pilgrims Pride, der er et datterselskab af den skandaleramte virksomhed JBS, har indvilget i at betale en stor bøde for at have aftalt priser på det amerikanske marked.

Foto: /ritzau/AP/Eraldo Peres

USA's næststørste kyllingeproducent Pilgrims Pride skal betale en bøde på 110,5 mio. dollar (ca. 700 mio. kr.) i en sag om prisaftaler.

Det skriver Bloomberg.

Bøden kommer som en konsekvens af, at selskabet har begrænset konkurrencen i tre kontrakter med amerikanske kunder. De nærmere detaljer fremgår ikke, men bøden er et resultat af et forlig med Justitsministeriet U.S. Department of Justice.

Det står klart, at blandt de involverede i sagen er William Lovette, der trådte tilbage som adm. direktør i Pilgrims Pride i 2019 og hans efterfølger Jayson Penn. Sidsnævnte har dog erklæret sig uskyldig.

Tidligere på måneden kom det frem, at også Tyson Foods, der er USA's største kyllingeproducent, også bliver efterforsket i sagen.

Anklagemyndighed udvider undersøgelse i amerikansk kyllingesag

Tyson har udtalt, at selskabet arbejder sammen med myndighederne om undersøgelsen, men det er endnu ikke faldet dom over selskabet.

To tidligere ansatte i Tyson er anklaget for i ledtog med de fire tidligere tiltalte fra Pilgrims Pride at manipulere og aftale priser på kyllingekød over en længere årrække.

Pilgrims Pride er et datterselskab til brasilianske JBS, der er blandt verdens største kødkoncerner. Selskabet er vokset massivt de seneste mange år, mens selskabet i samme periode har været involveret i en stribe skandalesager.

Onsdag erkendte selskabets moderselskab J&F sig skyldig i at have bestukket uden for landets grænser og indvilgede i at betale 128,25 mio. dollar i bøde som en konsekvens.

De to brasilianske brødre Wesley og Joesley Batista, der er virksomhedens primære ejere, har andet været involveret i flere korruptionssager, som er endt med fængselsstraf til begge.

Samtidig er koncernen i flere omgange blevet kædet sammen med kvæg fra ulovligt ryddede områder i Amazonas, hvilket har fået blandt andre Nordea til at trække sig som investor i selskabet.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch