AgriWatch

Medejer i Himmerlands Grovvarer er tilfreds og vemodig efter frasalg

Det er med både vemod og tilfredshed, at ejerkredsen i Himmerlands Grovvarer har solgt livsværket til Danish Agro. "Som om, der falder en sten fra hjertet," siger direktør.

Foto: Himmerlands Grovvarer

Søren Have, Knud Ring og Torben Frederiksen var tidligt oppe i morges.

De tre ejere af Himmerlands Grovvarer skulle fortælle medarbejderne om, at de havde takket ja til et opkøbstilbud fra Danish Agro.

"Vi begyndte kl. 5 i morges med at køre rundt til afdelingerne for at overbringe budskabet til medarbejderne. Det har været en svær dag, men det glædelige er, at medarbejderne har taget positivt imod det. De har jo alle vidst, at der skulle ske noget på et tidspunkt," siger Torben Frederiksen, der er adm. direktør i Himmerlands Grovvarer.

Danish Agro om jysk opkøb: Et område hvor selskabet ikke har været stærkt repræsenteret

Han bliver selv 60 år inden længe, og bestyrelsesformanden Knud Ring bliver 63 år næste gang. Da ejernes børn ikke har ønsket at drive forretningen videre, var det ikke en bombe, der sprang, da nyheden kom.

"Vi vidste, at det her ville blive et scenarie på et tidspunkt, men vi havde nok troet, at der ville gå tre-fem år. Nu bød muligheden sig."

Det er ikke jer, der har afsøgt markedet?

"Nej, det er det ikke."

Har der været interesse fra nogle af de andre aktører på markedet?

"Nej, og vi har heller ikke banket på nogle døre. Vi har kun haft denne ene dialog," siger Torben Frederiksen, der fortæller, at forhandlingerne har varet i fire-fem uger.

Købssummen vil han ikke oplyse.

En meget svær beslutning

Torben Frederiksen fortæller, at den seneste tid har været fyldt med en myriade af tanker.

"Det er en meget svær beslutning. Vi har arbejdet med det her i 38 år, og der er en masse følelser forbundet med det. Det har været vores dagligdag og liv mere eller mindre, så det har været svært at tage den beslutning. Men nu har vi truffet den, og så er det lidt som om, der falder en sten fra hjertet," siger han og fortsætter:

"Jeg trækker mig som en tilfreds mand, men det er med vemod. Jeg har nærmest aldrig prøvet andet, så det er selvfølgelig meget specielt, men vi er meget komfortable," siger Torben Frederiksen, der betoner, at det har været vigtigt for ejerne, at Himmerlands Grovvarers medarbejdere følger med over i Danish Agro.

Torben Frederiksen fortæller, at ejerkredsen har vurderet, at der er et godt match mellem Himmerlands Grovvarer og Danish Agro. Selskaberne kender hinanden godt fra bl.a. indkøbssamarbejdet DLA Agro.

Af pressemeddelelsen i forbindelse med handlen fremgik det, at ejerne af Himmerlands Grovvarer nu går på pension. Det er dog med modifikationer.

"Vi har ikke tænkt nærmere over, hvad der skal ske, men vi må se, hvad vi skal beskæftige os med, når konkurrencemyndighederne forhåbentligt godkender handlen."

Bliver handlen godkendt bliver Himmerlands Grovvarer som selskab og brand opløst og indlemmet i Danish Agro.

Himmerlands Grovvarer blev grundlagt i 2006 ved fusion af Rostrup Mølle, Knud Ring og Aars Korn. Selskabet har omkring 50 medarbejdere og fire detailafdelinger med personale i Nordjylland. Produktionen foregår i Aarhus på en fabrik, der kan producere op 220.000 ton.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch