AgriWatch

89 svineproducenter har søgt om støtte til stalde for over 400 millioner

De fleste svineproducenter, der har søgt om at få del i tilskudskroner til at gøre landets slagtesvinestalde mindre klimabelastende, får et nej.

Foto: Line ørnes Søndergaard/Ritzau Scanpix

Danske svineproducenter kæmper om at få del i de tilskudskroner, der er øremærket til at gøre landets slagtesvinestalde mindre klimabelastende.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

89 svineproducenter i år søgt Landbrugsstyrelsen om tilskud for mere end 400 mio. kr. til byggeprojekter, der nedbringer udledningen af ammoniak og metan per slagtesvin. Puljen er dog kun på 85 mio. kr., og dermed vil langt de fleste få et nej.

Det oplyser Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

"Med ansøgninger for over 400 mio. tilskudskroner, har Landbrugsstyrelsen desværre ikke mulighed for at imødekomme alle ansøgere. Vi vurderer ansøgningerne ud fra princippet om, at de projekter, der har den største miljøeffekt, kommer forrest i køen. Hvis miljøeffekten per tilskudskrone er lige stor på to projekter, vil det projekt, som får det største tilskud blive prioriteret, indtil de 85 mio. kr. er fordelt," siger teamleder i Landbrugsstyrelsen Ivan Volf Vestergaard i meddelelsen.

Der er flest landmænd, der har søgt støtte til at bygge nye stalde, og her er der også flest tilskudskroner i puljen. 47 landmænd har søgt om i alt 268 mio. kr. til at bygge helt nye stalde. Derudover har 42 landmænd søgt om i alt 133 mio. kr. for at få finansieret en grøn tilbygning til deres eksisterende staldanlæg.

Der er i alt 51 mio. kr. i puljen til nybygning af slagtesvinestalde, mens 34 mio. kr. er øremærket tilbygning.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch