AgriWatch

Svineavler mere end tredobler millionoverskud

Selskabet Avlscenter Rønshauge havde et år med solid økonomisk fremgang i 2019. Virksomheden fordoblede sin bruttofortjeneste og mere end tredoblede overskuddet. Højere svinepriser gav en øget efterspørgsel på svinegenetik, påpeger firmaet.

Foto: PR-foto Danish Pig Genetics

Et marked præget af efterspørgslen på avlsdyr kunne mærkes på de økonomiske resultater for svineavlsfirmaet Avlscenter Rønshauge, der er medejer af genetikselskabet Danish Pig Genetics.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab, hvor firmaet kan fremvise en fordoblet bruttofortjeneste i 2019 på 38,9 mio. kr. samt et mere end tredoblet overskud på 19 mio. kr.

Selskabets driftsresultat steg desuden markant fra 2,8 mio. kr. i 2018 til 22,8 mio. kr. i 2019.

"Stigningen i afregningspriserne for svineproducenterne har været generelt på de mange markeder, som vi opererer på med salg af avlsdyr, hvilket er påvirket af sygdomsudbrud i Asien og Østeuropa. Samlet set har stigningen i afregningsprisen på svinekød i svinebranchen påvirket efterspørgslen efter svinegenetik i opadgående retning, samtidigt med at virksomheden har øget antallet af kunder Worldwide," skriver selskabet i regnskabets ledelsesberetning.

Dertil påpeger firmaet, at tidligere store investeringer i virksomheden både genetisk og kommercielt har medvirket til at påvirke resultatet for året positivt.

"Ledelsen ser positivt på fremtiden og virksomhedens fremtidige forretningsmuligheder globalt set inden for udvikling og salg af svinegenetik i Danmark og udlandet. Ledelsen vurderer årets resultat som værende tilfredsstillende," skriver selskabet.

Avlscenter Rønshauge er ejet af formand i Danish Pig Genetics, Mads Hans Kring, der er hovedaktionær via holdingselskabet MK Holding DK, mens Per Kring også ejer en del af selskabet via holdingselskabet PK Holding DK.

Avlsfirmaet har en besætning på 2500 søer i Danmark og har dertil en avlsdyrsproduktion i Spanien med 850 søer.

85 pct. af selskabets avlsdyr sælges internationalt i mere end 40 lande.

Holdingselskaberne, der ejer Avlscenter Rønshauge, ejer desuden planteproduktionen Kring Agro, der dyrker hvede, byg, maltbyg og raps på i alt 2000 hektar.

Avlscenter Rønshauge har en egenkapital på 33,5 mio. kr. og 34 ansatte. Selskabet ejer 13,38 pct. af Danish Pig Genetics, hvilket har en værdi på 4,8 mio. kr. ifølge regnskabet.

AgriWatch forsøger at få en kommentar fra Mads Kring.

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch