Søn forlader Skare Gruppen – får intet for aktierne

Kim Skare forlader den jyske kød- og pålægsproducent. "Jeg syntes, at det var tid, at jeg kom ud af Skare Gruppen," siger han.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Kim Skare har opgivet medejerskabet i Skare Gruppen gennem Skare Holding. Det fremgår af Det Centrale Virksomhedsregister.

Ejerandelen blev ifølge registret holdt igennem Kim Skares holdingselskab, Primabeef Holding, som sad på en ejerandel på 33-50 pct. af selskabet.

Ifølge Landbrugsavisen skulle Kim Skare, der er søn af stifter og ejerleder Kurt Skare, dog have forladt milliardkoncernen uden at få noget for aktierne.

"Jeg syntes, at det var tid, at jeg kom ud af Skare Gruppen, nu hvor jeg ikke har været aktiv i fem-syv år og også har stiftet mit eget. Det er en betingelse i aktionæroverenskomsten, at man skal være aktiv for at eje andele. Jeg har i en periode forsøgt at få min familie (søster Gitte Skare og far Kurt Skare, red.) til at overtage aktierne til nul kroner i værdi, men nu har jeg selv registreret det i CVR-registret for at komme ud af det," siger Kim Skare til avisen.

Af koncernens seneste regnskab fremgår det, at moderselskabet for 2018/19 havde en omsatte for ca. 1,2 mia. kr. Toplinjen har dog været vigende gennem de seneste år, som også har været plaget af konsekevente underskud mellem 10-20 mio. kr. per år.

Ved seneste regnskab lå resultatet efter skat på ca. 21 mio., mens omsætningen dalede med 176 mio. kr. Udviklingen tilskrives ifølge ledelsesberetningen øget konkurrence på såvel det danske som udenlandske marked.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, FødevareWatch)

Dansk fødevarekoncern ramt af nyt stort underskud

Garveriselskab i stor tilbagegang og kommer ud med underskud

Himmerlandskød etablerer nyt hudselskab med norsk virksomhed 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også