Chr Hansen vil intensivere robotindtog

I løbet af de næste fem år skal robotstanden mere end fordobles hos Chr. Hansen. Det vil ikke gå udover medarbejderstanden, som også forventes at øges i fremtiden, siger underdirektør.
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Robotter bliver mere og mere udbredt hos ingrediensvirksomheden Chr. Hansen, som forventer at øge det nuværende antal på 40 robotter i koncernen over de næste kommende år.

Således forventer vicedirektør i selskabet Torsten Steenholt, at antallet nok vil lyde på 100 om fem år, skriver Børsen.

Den voksende tilgang af robotter er dog ikke en trussel på medarbejderfronten, som også forventes at øges i de kommende år.

"Der var medarbejdere, der frygtede at miste deres job i starten, men de kritiske røster er væk nu. Vi er fortsat med at ansætte medarbejdere og indsætte robotter over tid. Robotterne har kunne gøre os mere produktive og ikke bare beskytte men også udvide danske arbejdspladser,” siger Torsten Steenholt.

Tendensen ses ikke kun hos Chr. Hansen ifølge organisationen DI, der har oplevet en øget beskæftigelse samtidig med, at der aldrig har været flere robotter til stede på arbejdspladserne ifølge mediet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også