15 aktivister anholdt på Baltic Pipe-byggeplads

En gruppe demonstranter brød tirsdag morgen ind på Energinets byggeplads ved Gl. Ålbo, hvorfra Baltic Pipe bygges.
Baltic Pipe har allerede været gennem to høringsfaser. Her ses et borgermøde i Middelfart fra sidste år om Baltic Pipe. | Foto: Finn Frandsen
Baltic Pipe har allerede været gennem to høringsfaser. Her ses et borgermøde i Middelfart fra sidste år om Baltic Pipe. | Foto: Finn Frandsen

En demonstration mod Baltic Pipe har ført til anholdelse af 15 aktivister her til morgen.

Aktivisterne var tidlig tirsdag morgen brudt ind på Energinets byggeplads ved Gl. Ålbo, hvorefter Energinet som bygherre kontaktede politiet.

"Vi har ansvaret for både vores ansatte og demonstranternes sikkerhed, og derfor har vi bedt politiet tage sig af sagen," oplyser Energinet til Jydske Vestkysten.

Ifølge aktivisterne er Baltic Pipe i direkte modstrid med regeringens løfter om grøn omstilling, da den minimerer Polens incitament til at bygge vedvarende energikilder ved at give det østeuropæiske land adgang til mere naturgas.

Ifølge politiet var aktivisterne i gang med at opsætte bannere, da de blev anholdt.

"Tidligt i morges trængte en gruppe personer ind på et indhegnet arbejdsområde, tilhørende Baltic Pipeline. Området ligger i Sønder Stenderup, Kolding. Personerne gik bl.a. i gang med at opsætte nogle bannere, og i forbindelse med genoprettelse af ro og orden på stedet er ind til videre 15 personer anholdt," skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I sidste uge kunne EnergiWatch beskrive, hvordan en række lodsejere forsøger at gå rettens vej for at stoppe Baltic Pipe, mens der også er blevet rejst et borgerforslag.

Rørledningen går fra Norge til Polen gennem Danmark og ventes at stå klar til drift i oktober 2022. Ifølge Energinet vil rørledningen forbedre forsyningssikkerheden og øge konkurrencen på gasmarkedet med lavere priser som følge.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch.)

Presset på Baltic Pipe stiger

Mysteriet om Nord Stream 2 kan nærme sig enden 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også