Interesseorganisation opretter vidensbank om biogas

Biogas Danmark har lanceret en ny vidensbank, der indeholder generel viden om biogas og sektoren til både almindeligt interesserede samt aktører i branchen.
Foto: PR-foto Biogas Danmark
Foto: PR-foto Biogas Danmark

Interesseorganisationen for biogasbranchen i Danmark Biogas Danmark har oprettet en ny vidensbank.

Det skriver Biogas Danmark i en pressemeddelelse.

Vidensbanken skal gøre det lettere for alle interesserede at hente opdateret viden om biogas og ligeledes at kunne finde generel viden om gassen samt sektoren.

"Biogas kan bidrage til klimaindsatsen på nogle af de områder, hvor det er allersværest – eksempelvis inden for landbrug, transport og energitung industri. Men samtidig bidrager biogasproduktionen til, at vi bliver bedre til at recirkulere næringsstoffer og beskytte vandmiljøet, så vores fødevareproduktion bliver mere bæredygtig," siger Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark, i meddelelsen.

Vidensbanken omfatter en række artikler og faktaark med analyser og beregninger af det danske produktionspotentiale for biogas, biogassens potentiale for at levere drivhusgasreduktioner og mulighederne for at gøre fødevareproduktionen mere bæredygtig via biogasproduktion.

Biogas Danmark arbejder med branchen bredt fra nyttiggørelse af husdyrgødning og organiske restprodukter fra landbrug, husholdninger og industri til produktion og anvendelse af biogas og grøn gødning.

Interesseorganisationen har 160 medlemmer, hvor omkring halvdelen er biogasanlæg.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også