AgriWatch

Mejerier og slagteriers forventninger til fremtiden er de laveste i syv år

I en ny konjunkturmåling foretaget af Landbrug & Fødevarer fremgår det, at organisationens medlemskreds af fødevarevirksomheder har de laveste forventninger til fremtiden, siden de første målinger blev lavet.

Foto: Dalhoff Casper/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Under krisen er 25 pct. af salget i det økologiske andelsmejeri Naturmælk forsvundet.

Direktør Leif Friis Jørgensen forventer, at der ikke kommer sorte tal på bundlinjen hverken i år eller næste år.

Mejeriet står ikke alene, da en ny konjunkturmåling foretaget af Landbrug & Fødevarer viser, at danske fødevarevirksomheder i organisationen medlemskreds har de laveste forventninger til fremtiden siden de første målinger blev lavet for syv år siden.

Det skriver Børsen.

"Vores konjunkturindikators hidtidige op- og nedture ligner nærmest små krusninger sammenlignet med dette," siger Landbrug & Fødevares cheføkonom, områdedirektør Frank Øland, til Børsen.

Frank Øland påpeger desuden, at der vil gå lang tid, før det tabte er hentet tilbage igen.

Målingen viser, at to af tre virksomheder venter fald i indtjeningen det kommende år, og fire af ti tror, at efterspørgslen på eksportmarkederne falder.

Flere selskaber forventer, at de stadig om to år vil være påvirket af coronakrisen ifølge mediet.

Coronakrisens nedlukninger har betydet, at det ikke har været muligt at afsætte mejeri- og slagteriprodukter i normal grad, hvorfor markedet er blevet overfyldt.

Det har blandt andet betydet prisnedgange på slagtegrise og -kalve, mens mejerisektoren forventer en forsinket effekt af krisen.

Dansk mejerisektor forventer forsinket effekt af coronakrise

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch