AgriWatch

Himmerlandskøds hudfabrik fik starten ødelagt af coronakrise

Coronakrisen faldt uheldigt sammen med åbningen af en ny hudfabrik i Himmerlandskød.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

1. april slog Himmerlandskød dørene op til virksomhedens nye hudfabrik, som skal  behandle cirka 400.000 huder om året, hvoraf de 140.000 er danske.

Coronakrisen kom i vejen for en flyvende start, fortæller direktør Lars Andersen til Midtjyllands Avis.

"I Kina og Italien bliver der brugt mange huder, og der er lukket. Så det gør det svært at sælge.På et eller andet tidspunkt åbner markederne op, og vi håber priserne retter sig for priserne er skudt i sænk. Over de seneste fire år er priserne faldet med 80 pct," fortæller Lars Andersen til avisen.

Slagteantallet hos Himmerlandskød steg i 2019 med 4 pct. på trods af, at slagtningerne på landsplan er faldet med 5,2 pct. Derved er selskabets markedsandel steget fra 22 pct. til 24 pct.

Slagteriet præsenterede en stigning i omsætningen fra 817 mio. kr. i 2018 til 857 mio. kr. i 2019. Bundlinjen voksede i samme periode 70 pct. fra 13,1 mio. kr. til 22,3 mio. kr.

Himmerlandskød kaprer markedsandele og leverer stor fremgang

Himmerlandskød køber nye bygninger: "Vi har manglet plads"

Polemik om øgede kontrolgebyrer skal afgøres i retten

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch