Dupont sløjfer forventningerne og udvider kreditfaciliteter

Det børsnoterede selskab, der bl.a. konkurrer med danske Chr Hansen inden for salg til landbrugssektoren, melder om stor usikkerhed omkring efterspørgslen.
Foto: Denis Balibouse/REUTERS / X90072
Foto: Denis Balibouse/REUTERS / X90072
AF RITZAU FINANS

Kemikæmpen Dupont de Nemour, der ofte blot omtales som Dupont, har mandag suspenderet sine forventninger til 2020 på grund af usikkerheden oven på udbruddet af coronavirus.

Det amerikanske selskab fortæller dog i samme meddelelse, at første kvartal ventes at have været "stærkt" med en justeret indtjening per aktie på 0,82-0,84 dollar.

Det er ifølge Marketwatch mere end ventet af markedet, da analytikerne estimerede en indtjening per aktie på 0,68 dollar for første kvartal.

"Imidlertid er der fortsat usikkerhed omkring efterspørgslen på specifikke slutmarkeder, som pandemien spreder sig globalt," siger topchef Ed Breen i en kommentar.

"Derfor fortsætter vi med at iværksætte initiativer for at forbedre vores driftskapital, og vi har taget skridt til at udskyde bestemte investeringer,"lyder det ydermere.

I samme ombæring oplyses det, at selskabet har sikret sig nye kreditfaciliteter.

Det gælder blandt andet den eksisterende revolverende kreditfacilitet på 750 mio. dollar, der stod til at udløbe i juni, som erstattes af et nyt på 1 mia. dollar med udløb om 364 dage.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også