AgriWatch

Tarmrenserfabrik mærker afmatning efter år med fremgang

Fynsk selskab, der leverer anlæg til nogle af verdens største slagterier, mærkede allerede i november 2019, at efterspørgslen blev mindre.

Arkivfoto af Danish Crowns slagteri i Horsens.

Den fynske selskab Maskinfabrikken Argos har specialiseret sig i at lave store tarmrenseranlæg, der bliver brugt på nogle af verdens største slagterier. Et nyt regnskab for 2019 viser, at selskabet øgede overskuddet efter skat til 1,5 mio. kr. mod 1,0 mio. kr. i 2018.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Avisen skriver, at Maskinfabrikken Argos havde 13 ansatte i gennemsnit og producerede 10 store tarmrenseanlæg. 2020 er dog begyndt med mindre aktivitet, fortæller ejerlederen.

"Vi kan godt mærke, at der er en afmatning i øjeblikket, og det har ikke noget med corona-virus at gøre. Afmatningen satte ind allerede i november 2019," fortæller Henrik Juul Kristensen, der blev eneejer af selskabet 1. januar 2019.

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch