AgriWatch

Tysk kemikoncern med stort fald i driftsresultat efter svært 2019

Flere uventede hændelser i branchen og på det globale marked gjorde, at 2019 blev et år med store udfordringer for BASF, der leverer kemi til landbrug i hele verden.

Foto: Christian Hartmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Den tyske kemikoncern BASF, der henter en stor del af sin omsætning hos landbrugskunder, fik flere udfordringer end ventet i 2019, hvilket betød et fald i selskabets driftsresultat.

Selskabet kom ud af 2019 med et driftsresultatet (Ebit) før særlige poster på 4,54 mia. euro., hvilket er et fald på 27,8 pct. i forhold til i 2018, hvor driftsoverskuddet endte på 6,28 mia. euro.

Det skriver selskabet i sit regnskab, der er offentliggjort fredag morgen.

Kemikoncernen - som Bloomberg News kalder verdens største kemiske producent - skriver, at flere uventede hændelser i branchen og på det globale marked gjorde, at 2019 blev et år med store udfordringer.

"I modsætning til vores forventninger i begyndelsen af året blev det økonomiske klima endnu svagere i 2019. Handelskonflikter, politisk usikkerhed og mærkbar lavere efterspørgsel fra vores nøglekunde-industrier - især bilindustrien - kunne mærkes i vores forretning," siger adm. direktør Martin Brudermüller i regnskabet.

"Prisfaldet på råvarer til vores kemi- og materialesegmenter var betydelig stejlere end forudsigelserne. Derfor blev vi i juli nød til at nedjustere vores forventninger til indtjeningen. Det var bittert. Som følge heraf er vi ikke tilfredse med vores resultater," fortsætter direktøren.

I 2019 havde BASF et salg på 59,12 mia. euro mod 60,22 mia. euro året forinden. Det største salg i selskabet stod forretningsområdet for overfladeteknologi for med en omsætning på 13,14 mia. dollar.

I 2020 forventer selskabet, at den globale vækst vil blive sat væsentligt tilbage som følge af usikkerheden omkring coronavirusset.

Derfor anslår kemiselskabet, at salget ender nogenlunde som i 2019 på 60-63 mia. euro. Driftsresultat (Ebit) før specielle poster ses lande på 4,2 - 4,8 mia. euro.

BASF's fremtidsplaner ligger specielt i Asien, hvor selskabet vil investere i Kina, som det forventer, vil stå for to tredjedele af væksten i kemisk produktion i 2030.

 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch