Bayer forbereder sig på flere sagsøgere i Roundup-sag

Antallet af sagsanlæg mod den tyske virksomhed stiger i den kommende tid. Det forventer selskabet selv.
Foto: Josh Edelson / AFP / Ritzau Scanpix
Foto: Josh Edelson / AFP / Ritzau Scanpix

Tyske Bayer forbereder sig på en markant stigning i antallet af personer, der vil lægge sag an mod selskabet i en sag om ukrudtsmidlet Roundup, som selskabet overtog med købet af amerikanske Monsanto.

Siden mæglingssamtalerne begyndte, er amerikanske advokater i højere grad begyndt at søge nye klienter gennem markedsføring, og Bayer forventer, at det vil få bjerget af sagsøgere til at vokse endnu mere. Det skriver Bloomberg News.

Den seneste opdatering fra Bayer om søgsmålene blev offentliggjort i juli, og den viste ifølge mediet, at der på daværende tidspunkt var omkring 18.400 sagsøgere.

Søgsmålene går på, at Roundup er kræftfremkaldende. Bayer afviser anklagerne, og i en mail til Bloomberg News oplyser selskabet igen, at det anser midlet for at være "sikkert".

Indtil videre har tre forskellige dommere taget stilling til sager om Roundup. Ingen af de tre dommere har indtil videre givet Bayer ret, og det tyske selskab har siden appelleret de tre afgørelser.

I sidste uge kom det desuden frem, at en sag i St. Louis er blevet udsat til næste år.

"Parterne arbejder nu sammen med retten for at fastsætte en ny dato. Med ændringen i programmet og ingen retsdage i resten af året bliver appellerne i de tre afsluttede sager et betydeligt fokus i de kommende måneder," lød det fra Bayer i en meddelelse.

Stor Roundup-sag mod tysk kemikæmpe i USA er udskudt til næste år

Medie: Tyske Bayer klar med 53 milliarder i Roundup-sag

Store lagre af pesticid rammer kemiproducent

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også