Tönnies om ny fabrik i Kina: Tyske standarder styrker Kina

Tönnies har store planer for Kina, og derfor putter slagterikoncernen nu ca. 3,7 mia. kr. i nye produktionsanlæg i Kina.
Foto: Mathias Svold/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Mathias Svold/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Tönnies Holding og Dekon Group lancerer et joint venture i den kinesiske region Sichuan. De samlede investeringer vil være ca. 500 mio. euro. Nu sætter Tönnies-ejer ord på planerne for eventyret i Kina.

"Efterspørgslen efter svinekød i Kina og mange andre asiatiske lande er stort og vil fortsætte med at vokse i de kommende årtier," siger Clemens Tönnies, adm. direktør for Tönnies Holding og tilføjer.

"Dette joint venture er det næste trin i vores internationalisering. Vi bringer vores viden om fødevareproduktion baseret på tyske standarder til verden og styrker kvaliteten og sikkerheden i forsyningen i Kina," fortæller direktøren.

Samarbejdet vil i første omgang bestå i etablering af slagteri- og opskæringsfaciliteter med en kapacitet til 2 mio. grise årligt. I anden fase vil anlægget blive udvidet til en årlig kapacitet på 6 mio. grise.

Det skriver Tönnies i en pressemeddelelse.

I Sichuan-regionen vil de to partnervirksomheder bygge et nyt slagteri med tilknyttet opskæringsvirksomhed og etablere svinefarme. I Sichuan er den første svinefarm allerede opført efter europæiske standarder. Der bliver tale om en fuldt integreret produktion fra avl til slagtning og forarbejdning, når projektet står færdigt. Der forventes en samlet investering i størrelsesordenen 500 mio. euro svarende til 3,7 mia. kroner. Slagteri- og forædlingsdelen vil udgøre ca. 150 mio. euro, og byggeriet af slagteri og forædlingsvirksomheden er planlagt til at begynde i 2020.

 

Britisk mejeriforening advarer mod milliardtab ved "no deal" brexit 

Tönnies-direktør angriber tysk fødevarekontrol

Konkurrenterne gnaver sig ind under Danish Crown 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også