Privat grovvareselskab vil lukrere på storkoncernernes centraliseringer

Hornsyld Købmandsgaard vil gå den modsatte vej af selskaber som DLG og Danish Agro ved at satse på mere lokal tilstedeværelse.
Foto: Johan Gadegaard / Ritzau Scanpix
Foto: Johan Gadegaard / Ritzau Scanpix

Tidligere på måneden meddelte grovvarekoncernerne DLG og Danish Agro til Børsen, at selskaberne i de kommende 10 år vil lukke mellem halvdelen og to tredjedele af sine danske afdelinger.

Det giver ny plads at spille på til mindre aktører. Det mener Christian Christensen, adm. direktør i det privatejede grovvareselskab Hornsyld Købmandsgaard. Det skriver Landbrugsavisen.

"Jeg har stor respekt for de store selskaber. Strukturudviklingen går den vej, og der bliver færre landmænd. Men ligesom det i banksektoren har skabt muligheder for nogle af de små pengeinstitutter, at de store banker har lukket lokalafdelinger på stribe, tror vi, at det skaber plads til os, som åbner afdelinger lokalt," siger Christian Christensen til mediet.

Hornsyld Købmandsgaard omsatte i både 2017 og 2018 for 1,24 mia. kr., mens bundlinjen faldt til 13,9 mio. kr. i 2018 mod 19,5 mio. kr. i 2017.

DLG vil lukke to tredjedele af sine danske afdelinger

Vestjyllands Andel-chef efter regnskab: Vi skal tilbage over 100 millioner på bundlinjen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også