AgriWatch

Ny formand i Det Fri Øl vil invitere flere med

Vækst og udvidelse af medlemsskaren står øverst på listen over tiltag, som ny formand vil sætte mere gang i.  

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Foreningen Det Fri Øl har valgt Niels Kiens som ny bestyrelsesformand. Det sker, efter at medstifter af foreningen og bryggeriejer Tore Jørgensen tilbage i juli trak sig som formand for at forsætte som menigt bestyrelsesmedlem, skriver Fødevarewatch.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

Den nyvalgte formand, som er medstifter af det sjællandske bryghus Kongebryg, mener, at det er nu, at det egentligt arbejde for foreningen begynder. Det handler ifølge ham om at styrke kommunikationen til både medlemmerne og kommende medlemmer samt slutbrugerne, som skal kunne se forskel på uafhængigt øl og øllet fra de store bryggerier.

Et andet stort mål er at få flere medlemmer, forklarer den nye formand. Derfor åbnes der op for, at andre selskaber i ølbranchen kan være med.

"Vi åbner op for det, vi kalder leverandørmedlemmer med inspiration fra Siba (The Society of Independent Brewers red.) i England, hvor de har affiliated members. Det er folk, der har firmaer i branchen, men ikke er et bryggeri. Den type selskaber oplever vi en voldsom tilslutning fra," forklarer han.

De andre selskaber kan være alt fra malterier, gærproducenter til fadølsanlægsproducenter.

Det lyder dog fra Niels Kiens, at hovedfokusset er, at få flere af Danmarks omkring 200 mikrobryggerier som medlemmer.

Ny Defco-ejer bevarer arbejdspladser 

EDC Poul Erik Bech går ind på markedet for landbrugsejendomme 

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser af staten som bagmænd til at nedjustere. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch