AgriWatch

Smithfield Foods fortsætter gasprojekt

Amerikanske pålæg- og kødproducent Smithfield har sammen med Dominion Energy banet vejen for det, der beskrives som North Carolinas største vedvarende biogasprojekt.

Foto: Toby Talbot/AP/Ritzau Scanpix

Gylle skal bruges til at lave energi. Det er planen hos Smithfield Foods og Dominion Energy, skriver Globalmeatnews.com.

De to virksomheders projekt er blevet kaldt det største vedvarende biogasprojekt i North Carolina, og det antages at kunne generere energi til mere end 3.500 boliger, når det står færdigt.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

Hos Smithfield Foods ser seniordirektør for miljøanliggender vedrørende svineproduktion Kraig Westerbeek flere gevinster ved projektet. Først og fremmest vil der blive produceret vedvarende energi til samfundet. Samtidig bidrager projektet ifølge ham til virksomhedens mål om at reducere dens drivhusgas med 25 pct. i 2025.

"Ved at bruge biogas vinder alle. Det er godt for miljøet og vores planet. Det er en enorm gevinst for landmændene. Og det er "døgnet-rundt-energi" til forbrugerne," siger han.

Projektet vil indfange den metangas fra svinefarme og konvertere den til energi.

Herhjemme har landets største slagteri Danish Crown også en ambition om at gøre svineproduktionen mere klimavenlig. Slagteriet meddelte i marts, at det inden 2030 vil reducere mængden af klimagasser med mindst 50 pct.

 Store udfordringer når klimaplan for landbruget skal realiseres

Minister vil beskytte vandmiljøet bedre

Minister vil betale landmænd penge for at bytte jord med hinanden 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch