Hartmann mere end fordobler bundlinjen trods stigende råvarepriser

Æggebakkeproducenten fastholder sine forventninger til 2019 om en samlet omsætning på 2,2-2,4 mia. kr.
AF RIZAU FINANS

Æggebakkeproducenten Brdr. Hartmann har i andet kvartal haft en stigende nettoindtjening på trods af højere råvarepriser.

Det skyldes blandt andet et større salg, da omsætningen endte på 553 mio. kr. i andet kvartal, hvilket var lidt højere end de 542 mio. kr., som selskabet omsatte for i den tilsvarende periode sidste år.

Omsætningsstigningen bidrog til at sende nettooverskuddet op til 30 mio. kr., og det var mere end en fordobling sammenlignet med de 10 mio. kr., som Brdr. Hartmann tjente i samme kvartal året før.

"Vi solgte mere emballage og forbedrede effektiviteten, så vi kunne fastholde en solid indtjening, selv om kvartalet var præget af højere råvarepriser. Vi oplever en stærk efterspørgsel efter Hartmanns produkter og investerer markant i udvidelse af kapaciteten på tværs af vores markeder for at være på forkant med udviklingen," siger adm. direktør Torben Rosenkrantz-Theil i en kommentar til regnskabet.

Brdr. Hartmann fastholder sine forventninger til 2019 om en samlet omsætning på 2,2-2,4 mia. kr. efter justering for hyperinflation og en overskudsgrad på 9-11 pct. eksklusiv justering for hyperinflation.

Fortsat volumenvækst og effektiv drift i kerneforretningen skal ifølge selskabet bidrage positivt til udviklingen i andet halvår 2019, der fortsat ventes negativt påvirket af et normaliseret lavere bidrag fra Hartmann Technology sammenlignet med niveauet i 2018 og højere papir- og energiomkostninger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også