Novozymes landbrugsdivision skuffede med lavere vækst end ventet

På trods af en omsætning over en halv mia. kr., voksede landbrugsdivisionen mindre end forventet, fremgår det af enzymselskabets regnskab.
Foto: PR / Novozymes.
Foto: PR / Novozymes.
af marketwire og emma lauridsen

Novozymes landbrugsdivision ”Landbrug og Foder” voksede mindre end ventet organisk.

Novozymes’ salg inden for forretningsområdet landbrug, dyrefoder og -ernæring steg i fjerde kvartal 11 pct. organisk, og omsætningen endte på 554 mio. kr.

Og det var værre end ventet, da analytikerne forud for regnskabet havde ventet en organisk vækst på 12,7 pct. samt en omsætning på 562 mio. kr. ifølge et gennemsnitsestimat indsamlet af Novozymes.

Novozymes leverer fremgang på samtlige punkter i 2022

Divisionen, der omfatter salg af foderenzymer, mikroorganismer og sundhedsprodukter til akvakultur og landbrug, leverede i kvartalet sidste år en fremgang i den organiske vækst på 7 og en omsætning på 466 mio. kr.

”Innovation og gunstige markedsbetingelser, der delvist skyldes højere råvarepriser, øgede efterspørgslen på udbytteforbedrende produkter,” skriver Novozymes i regnskabet.

Novozymes’ salg af enzymer til fremstilling af bioenergi steg med 22 pct. organisk i fjerde kvartal 2022, og toplinjen i divisionen lød på 1060 mio. kr.

Her var der ventet en organisk vækst på 6,3 pct. og en omsætning på 949 mio. kr. af analytikerne ifølge estimater indsamlet af Novozymes selv.

I fjerde kvartal 2021 var den organiske vækst 10 pct. i divisionen, og omsætningen var på 788 mio. kr.

Udbytte igen

Novozymes foreslår desuden, at der udbetales 6 kr. per aktie i udbytte for 2022.

Udbyttet svarer til 45 pct. af overskuddet sidste år.

Novozymes betalte 5,50 kr. i udbytte per aktie for 2021 - svarende til 48,5 pct. af overskuddet, og 5,25 kr. per aktie året før - svarende til 51,9 pct. af overskuddet.

Koncerndirektør i Novozymes: Fusion skruer op for investeringer i landbrugsdivision

Novozymes skruer op for landbrugsdivision med vækstmål og massive investeringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også