Nyt droneprojekt skal hjælpe landbruget med at sænke CO2-udledning

Et nyt dansk udviklingsprojekt, som Innovationsfonden støtter med over 20 millioner, skal udvikle teknologi til kortlægning og analyse af tørveområder.
Foto: PR/AU Foto
Foto: PR/AU Foto

Ny teknologi bliver ofte fremhævet som en af nøglerne til at få landbruget til at reducere CO2-udledningen, og i et nyt projekt med navnet RedoCO2 er det droner, der bliver fokuseret på.

Det skriver Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug ved Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Innovationsfonden støtter projektet med 24,3 mio. kr. Midlerne skal gå til at udvikle metoder og teknologi til kortlægning og analyse af tørveområder, som er en af de store kilder til udledning af CO2 i landbruget.

"Den detaljerede viden om udbredelsen af disse jorde er sparsom, og derfor er det projekt så vigtigt, fordi det kan hjælpe os med at kortlægge de områder, der kan være med til at skabe den største reduktion i CO2-udledningen i Danmark," siger Mogens H. Greve fra Institut for Agroøkologi, som er en del af ReDoCO2-projektet, i pressemeddelelsen.

Hovedmålet på nationalt plan er at hjælpe med at reducere CO2-udleningen og sikre maksimal effekt af de strategier, der fokuserer på udtagning af landbrugsjord.

RedoCO2 har som ambition at udvikle hardware og software til at kortlægge områder i en mere detaljeret grad, end det er muligt på nuværende tidspunkt. Det vil angiveligt gøre det nemmere at udvælge de tørveområder, der giver mest værdi i forhold til CO2-udledning at vådlægge og udtage fra landbrugsproduktion.

Bag RedoCO2 står Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, RegionMidt, Skytem og Igis.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også