AgriWatch

Amerikansk agtech-virksomhed med dansk islæt øger kapitalen

Telesense har fået tilført et 10,2 mio. dollar af sin førende investor, som skal blive startskuddet til yderligere produktudvikling og vækst på verdensmarkedet. Tidligere adm. direktør for Bunge, Søren Wølck Schrøder, træder ind i bestyrelsen.

Foto: PR-foto

Den amerikanske agtech-virksomhed Telesense har fået en kapitalindsprøjtning af sin største investor.

Således har selskabet, der i 2019 købte danske Webstech, fået en kapitaludvidelse på 10,2 mio. dollar (64,3 mio. kr.), skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Samtidig kommer dansk-amerikaneren Søren Wølck Schrøder ind i bestyrelsen. Han er tidligere topchef i det amerikanske kornselskab Bunge. Bestyrelsen udvides også med Mark Palmquist, der er adm. direktør i United Malt.

"Der er en stor fremtid for intelligente værktøjer, der kan støtte hele værdikædens beslutningsprocesser og indsigt i egne lagre af afgrøder. Vi har udviklet en global relevant løsning, der giver sektoren pålidelige data i realtid, og det er nu blevet anerkendt af kredsen af investorer," siger direktør i Telesenses europæiske forretning, Thomas Kylling, i pressemeddelelsen.

Selskabet producerer teknologi, der ved hjælp af kunstig intelligens kan overvåge kornlagre, som kan spare landmændene for manuelle målinger af faktorer som fugtighed og temperatur.

Telesense har investorer som Finistere Ventures og Rabobanks Rabo Food & Agri Innovation Fund. Hovedkvarteret ligger i Californien, mens den europæiske afdelings beliggenhed er Agro Food Park i Aarhus.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch