Seges skal overtage grovvarekoncerns IT-selskab

IT-selskabet Datalogisk, som ejes af DLG, får Seges ind som medejer. Om få år skal L&F's videnscenter overtage hele selskabet.
Foto: Niels Hougaard/ERH
Foto: Niels Hougaard/ERH

DLG har i gangsat overdragelsen af IT-selskabet Datalogisk, som over de kommende år skal høre under Seges.

Således har grovvarekoncernen inviteret innovationshuset ind som medejer af selskabet. D. 1. september købte Seges 60 pct. af aktierne i Datalogisk, som udbyder IT-løsninger til landbruget.

I 2023 overtager Seges de resterende 40 pct. af virksomheden, skriver DLG og Seges i en pressemeddelelse.

"Seges er stærke på det digitale område, og det er vores opfattelse, at denne aftale giver de bedste forudsætninger for at videreudvikle Datalogisk, så selskabets løsninger i endnu højere grad vil være til gavn for landmændene i fremtiden," siger Christoffer Hage, direktør i DLG og bestyrelsesformand i Datalogisk, i pressemeddelelsen.

Birger Hartmann, der er adm. direktør i Datalogisk, glæder sig over, at Seges nu er medejer af selskabet og på sigt skal overtage alle aktierne.

"Det er godt, at vi nu samler ressourcerne til at udvikle og drive it-løsningerne. For det professionelle landbrug er det afgørende, at de store mængder af data, som er til rådighed omkring driften, kan kobles sammen og forædles, så brugerne kan forbedre resultatet – både i marken og økonomisk," siger Birger Hartmann i pressemeddelelsen.

Datalogisk A/S blev oprettet i 1987 og laver blandt andet online driftsledelsesprogrammer til planteavlere.

Hovedkontoret ligger i Nørre Aslev, men selskabet har også kontorer i Sverige og Polen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også