Kendt erhvervsmand forlader Foss' bestyrelse

Teknologivirksomheden Foss, det sælger analyseløsninger til fødevare- og landsbrugssektoren, har sagt farvel til en kendt skikkelse i bestyrelsen.
Foto: Rune Aarestrup Pedersen.
Foto: Rune Aarestrup Pedersen.

I 2018 blev Jimmy Maymann-Holler valgt ind i bestyrelsen hos Foss, der udvikler analyseløsninger til bl.a. korn, mælk og kød. Nu forlader han selskabet igen.

Det viser en ændring i virksomhedsregistret CVR, hvor det også fremgår, at svenske Mikael Lindholm overtager Maymanns sæde i bestyrelsen.

I forbindelse med Jimmy Maymann-Holler tiltrædelse hos Foss fortalte erhvervsmanden til Berlingske, at han skulle bidrage med at skubbe på selskabets digitale udvikling.

"Foss står ligesom en masse andre danske industrivirksomheder over for en digitalisering. Det betyder, at de bliver nødt til at tænke nyt, i forhold til hvordan de skal arbejde med deres data og hele strukturen med at levere digital service og produkter til kunderne. Foss er kendt for deres fysisk hardware og målingsbokse. Den slags forsvinder ikke bare i morgen, men en masse nye digitale muligheder åbner sig. Det er en af årsagerne til, at jeg har sagt ja til at træde ind i bestyrelsen," lød det dengang.

Jimmy Maymann-Holler er tidligere topchef i det amerikanske mediehus Huffington Post og har siden oktober 2019 været adm. direktør for iværksættervirksomheden Airhelp, som hjælper med at hente erstatninger hjem til flypassagerer, som har været ude for forsinkelser eller aflysninger.

Foss præsenterede i slutningen af marts sit regnskab for 2019.

Her gik omstætningen tilbage med 3,9 pct. og endte på 2,15 mia. kr. mod 2,24 mia. kr. i 2018. Samtidig endte årets resultat på 319 mio. kr., hvilket er det laveste siden 2016. I 2018 endte resultat efter skat på 378 mio. kr. i 2018.

"Uvished er den nye normal. Vi ryster dog ikke på hånden. Vi har sat en rigtig god kurs og fortsætter med at investere 10 pct. af vores omsætning i innovation," sagde adm. direktør i Foss, Kim Vejlby Hansen, i den forbindelse.

Ifølge topchefen vil coronavirus uden tvivl få en "betydelig negativ effekt" i for Foss i 2020.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også