Ny professor ser uudnyttet potentiale i landbrugsteknologier

De fleste nye landbrugsteknologier har intelligente systemer indbygget, men ifølge en nyudnævnt professor bliver de ikke udnyttet i særligt stort omfang.
Foto: PR-foto Aarhus Universitet
Foto: PR-foto Aarhus Universitet

Midt i coronakrisen blev landbrugsforsker Claus Grøn Sørensen den 1. april udnævnt professor på Institut for Ingeniørvidenskab ved Aarhus Universitet.

Det oplyser AU i en pressemeddelelse.

Claus Grøn Sørensen forsker i fremtidens landbrug og deribalndt anvendelsen af digitale teknologier.

Det handler ikke bare om selvkørende traktorer eller automatisk ukrudtsbekæmpelse, men om en komplet digitalisering af alle dele af landbruget, hvor maskiner og sensorer og apparater arbejder sammen og udveksler data i en autonom produktion.

"70-80 pct. af de landbrugsteknologier, der sælges over alt i verden, har intelligente systemer indbygget. Men det er kun 20-30 pct., der rent faktisk benytter systemerne. Nye teknologier kan være svære at bruge, og det kan være svært at se fordelene i intelligente teknologier. Hvad skal man bruge dem til? Industrien har erkendt, at det ikke er nok at sætte en masse højteknologi ind i produktionen og forvente, at effektiviseringen kommer af sig selv. For der er stadig behov for at vurdere ressourcebehovet, finde flaskehalse, optimere anvendelsen af teknologierne osv. Det er en af grundende til, at det går langsomt med at implementere alle de teknologiske landvindinger, der faktisk er gjort i landbruget de sidste par årtier," siger Claus Grøn Sørensen i meddelelsen.

Han har siden begyndelsen af 90'erne arbejdet med analyse og driftsteknisk optimering af produktionssystemer i landbruget og dets forsyningskæder.

Claus Grøn Sørensen er uddannet agronom med speciale i teknik og økonomi fra den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole i København.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også