AgriWatch

Alfa Laval ser store vækstmuligheder i udstyr til mejerier og bryggerier

Teknologivirksomhedens afdeling i Kolding, hvor der produceres food tech, er vokset kraftig på eksportmarkederne de seneste år. Afdelingsdirektøren forduser, at væksten fortsætter, men politisk uro og handelssanktioner påvirker salget.

Billedet er ikke af Alfa Lavals fabrik i Kolding, men af fabrikken i Søborg. | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Udviklingen er gået stærkt de seneste år i Alfa Lavals afdeling i Kolding, hvor selskabet producerer såkaldt flowteknisk udstyr som pumper, ventiler og tankudstyr til blandt andet bryggerier og mejerier.

Det skriver Jyske Vestkysten.

I 2018 øgede Kolding-afdelingen omsætningen med 11 pct. til 1,7 mia. kr., og moderkoncernen har de seneste år postet mere end 300 mio. kr. i den jyske afdeling for at skabe fundamentet for yderligere vækst.

"Vi er generelt inde i en positiv udvikling, som vi meget gerne ser fortsætte. Vi er selvfølgelig ikke immune overfor de ting, der foregår i verden. Politisk uro og handelssanktioner spiller en stor rolle for verdensøkonomien, men det samme gør den skærpede opmærksomhed omkring løsninger, der kan nedbringe ressourceforbruget og spild og generelt bidrage til den grønne omstilling af verdens produktionsapparat. Her har vi opbygget en god position i markedet, og den skal vi fortsætte med at udvikle og udnytte," siger Ole Rudbeck Petersen, adm. direktør i Alfa Laval Kolding, til Jyske Vestkysten.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch