DLG-topchef stopper

Kristian Hundebøll stopper ved udgangen af august. Opdateret.
Kristian Hundebøll startede karrieren i DLG som direktionsassistent, men slutter nu efter 12 år som adm. direktør. | Foto: Stine Bidstrup
Kristian Hundebøll startede karrieren i DLG som direktionsassistent, men slutter nu efter 12 år som adm. direktør. | Foto: Stine Bidstrup

Kristian Hundebøll stopper ved udgangen af august efter 12 år som adm. direktør for grovvarekoncernen DLG.

Det skriver DLG i en pressemeddelelse mandag formiddag.

Driftsdirektør Jesper Pagh er per 1. september konstitueret koncerndirektør, mens andelskoncernen indleder jagten på Kristian Hundebølls afløser.

Kristian Hundebøll blev ansat som direktionsassistent i DLG-koncernen i 2001. I 2003 blev han medlem af direktionen og i 2012 overtog han posten som adm. direktør.

”Det er naturligvis med en vis portion vemod, at jeg siger farvel til DLG og særligt mine mange gode kolleger, men der er som bekendt en udløbsdato på alting. Det gælder også for mig i dette job. Jeg ser nu frem til at bruge mere tid på nogle af de andre ting, der interesserer mig, såvel erhvervsmæssigt som privat,” udtaler Kristian Hundebøll. 

Kristian Hundebøll ønsker ikke at udtale sig i dag.

Bestyrelsesformand Niels Dengsø Jensen fortæller i pressemeddelelsen, at beslutningen er truffet ”efter løbende drøftelser om, hvornår der skulle gennemføres et generationsskifte”.

Under Kristian Hundebølls ledelse er koncernens omsætning vokset fra 48 mia. kr. i 2012 til 67 mia. kr. i 2023. Det er sket, selv om DLG i den første periode efter hans overtagelse af taktstokken, solgte en række virksomheder fra i en fokusering af virksomheden.

”DLG har flyttet sig betydeligt under Kristians ledelse, og det er en udvikling, vi ønsker at fortsætte. Vi står derfor overfor en stor opgave med at sikre den langsigtede konkurrencekraft og udvikling af koncernen. I det lys er vi blevet enige om, at tidspunktet er rigtigt i forhold til at finde den profil, der kan tilføre DLG den langsigtede ledelseskraft og drive de nødvendige forandringer,” udtaler Niels Dengsø Jensen.

Bestyrelsesformanden fortæller, at grovvarekoncernen indleder jagten på Kristian Hundebølls afløser.

”Vi har gennem nogen tid forberedt en proces for at sikre det bedst mulige generationsskifte. Derfor har vi sat gang i et forløb, hvor både eksterne og interne kandidater bliver taget i betragtning,” udtaler Niels Dengsø Jensen. 

Opdateret kl. 10.14.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også