Danish Crown formand opfordrer til at holde debatten internt

Debat om selskabsstruktur og mulig ekstern formand bør ikke tages i medierne, mener Asger Krogsgaard i ny udmelding.
Den igangværende debat om vedtægtsændringer i Danish Crown bør holdes internt, mener formand Asger Krogsgaard. | Foto: Pr / Danish Crown
Den igangværende debat om vedtægtsændringer i Danish Crown bør holdes internt, mener formand Asger Krogsgaard. | Foto: Pr / Danish Crown

Det kan afspore og forsinke processen med at skabe ændringer i Danish Crown, hvis debatten skal foregå i medierne.

Det mener formand Asger Krogsgaard. I et brev til repræsentantskabet torsdag, henstiller han nemlig til, at andelsejerne i stedet holder debatten internt.

”Debatten om, hvordan vi indretter os i Danish Crown, er vigtig. På det seneste har enkelte andelsejere, der tilmed sidder med i udvalget, valgt at flytte det arbejde ud i medierne. Det er rigtigt ærgerligt, for vi har brug for, at andelsejerne tager medansvar og arbejder målrettet for de ændringer, de gerne ser - fremfor at skabe uro og risikere at afspore og forsinke processen,” udtaler Asger Krogsgaard, formand for Danish Crown.

Formandens reaktion kommer på baggrund af udtalelser, som Danish Crowns største leverandør og andelsejer, Martin Lund Madsen fra Grindsted, kom med til AgriWatch sidste uge. Her åbnede svineproducenten igen for sit synspunkt om, at der skal en ekstern formand i spidsen for Danish Crown.

”Det er en nødvendighed, at vi finder en ny formand til at stå i spidsen for krisestyring og en reel turnaround. Jeg håber, at bestyrelsen er ansvarsbevidste og kan give plads til nye kræfter. Vi har brug for en formand, der har krisestyring på sit cv,” meldte svineproducenten.

Martin Lund Madsen leverer med en igangværende udvidelse op mod 400.000 årlige slagtegrise, svarende til lidt over 4 pct. af det samlede antal danske grise til andelskoncernen.

Han udtalte samtidig, at ”Danish Crown bliver drevet mere som en forening end som en forretning”.

Martin Lund Madsen blev bakket op af Mads Rauff Bjerre, der også er en af de større leverandører til selskabet.

”Vi har brug for en profil, der kan få virksomheden til at gå i takt. Det skal være en af de tunge drenge, der kan hjælpe os og en ny CEO,” sagde han til AgriWatch. Begge har siden gentaget deres synspunkter over for Børsen denne uge.

Mads Rauff-Bjerre var blandt initiativtagerne til en gruppe af andelshavere, der i efteråret i kraftige vendinger kritiserede Danish Crown. Andelsselskabet krævede fornyelse mente de, efter at slagterikoncernen i flere måneder havde betalt mindre end både indenlandske og udenlandske konkurrenter.

Nu melder Asger Krogsgaard altså i en skriftlig udtalelse, der også er givet til Landbrugsavisen torsdag, at han er glad for debatten - men at den skal foregå på de indre linjer.

”Der er ingen hellige køer i denne proces, og både drøftelser om en ekstern formand, stemmefordelingen blandt vi ejere eller noget helt tredje er naturlige at have. Det er netop derfor, vi har nedsat udvalget, og vi skylder vores andelsejere, at selskabets fremtid ikke skal afgøres i medierne. Derfor vil jeg appellere til, at man bruger kræfterne konstruktivt for vores fælles virksomheds skyld,” lyder det fra Asger Krogsgaard.

Han påpeger, at Martin Lund Madsen sidder med, sammen med formanden selv, i det vedtægtsudvalg på 12 personer, der skal komme med et oplæg til repræsentantskabet om netop de fremtidige vedtægter. Målsætningen er, at arbejdet med vedtægterne skal afsluttes til november.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også