Arla-ansatte fik løn-kompromis ud af strejke

Fra næste år kan laboranter ikke længere modregnes i personlige tillæg, skriver medie.
Strejken på 8 jyske mejerier varede det meste af en uge i april. Det er uvist, hvilke økonomiske og praktiske konsekvenser arbejdsnedlæggelsen havde på mejerierne. | Foto: Horst Galuschka/AP/Ritzau Scanpix
Strejken på 8 jyske mejerier varede det meste af en uge i april. Det er uvist, hvilke økonomiske og praktiske konsekvenser arbejdsnedlæggelsen havde på mejerierne. | Foto: Horst Galuschka/AP/Ritzau Scanpix

150 laboranter på Arlas jyske mejerier fik gennemført, at de fra næste år ikke længere bliver modregnet i personlige tillæg.

Dermed kom der et resultat ud af forhandlinger og strejke, som de i april gennemførte over nogle dage. Det fremgår af en artikel i HK Privatbladet.

Heri udtaler tillidsrepræsentant på Dannmark Protein i Videbæk Lone Elkjær, at det lykkedes at lande en ny lokalaftale i processen og at det i denne indgår, at det fra næste år ikke længere vil være praksis i Arla Foods at modregne i de personlige tillæg.

De 150 laboranter nedlagde arbejdet i midten af april i protest mod en paragraf i deres ansættelseskontrakter, der betyder, at Arla kunne modregne en overenskomstvedtaget lønstigning i deres personlige tillæg. Strejken løb over et par dage og blev undervejs kendt overenskomststridig af Arbejdsretten, hvilket betød at laboranterne blev dømt til at betale en bod per nedlagt arbejdstime.

Tillidsrepræsentanten udtaler, at hun er glad for aftalen, selv om den ikke just vakte glæde i første omgang. Det skyldes, at Arla frem til april næste år kan fortsætte med at modregne i de personlige tillæg.

”Det blev laboranterne lidt sure over. Men som jeg sagde: Hvis I fortsætter og siger nej til det her tilbud, så er der ikke noget at komme efter,” udtaler Lone Elkjær til fagforeningens eget magasin.

Arla har ikke udtalt sig om offentligt, hvilke praktiske og økonomiske konsekvenser arbejdsnedlæggelsen har haft.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også