Få grise til slagt: Danish Crown fremrykker lukning af slagteri

Tre uger tidligere end ellers meldt ud - og allerede om to uger fra nu - vil Danish Crown slagte de sidste grise i Sæby. 
Slagtningerne falder med uset stor hast i Danmark. Nu lukker Sæby-slagteriet tre uger før ellers planlagt. | Foto: Gregers Tycho
Slagtningerne falder med uset stor hast i Danmark. Nu lukker Sæby-slagteriet tre uger før ellers planlagt. | Foto: Gregers Tycho

Sankt Hans aften, den 23. juni, bliver sidste dag med slagtninger på slagteriet i Sæby.

Danish Crown har pt. så få grise at slagte fra andelshaverne, at man nu fremrykker lukningen af det nordjyske slagteri med hele tre uger.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse torsdag. 

Det var planlagt, at de sidste grise skulle køres til Sæby den 14. juli, men tilførslerne er faldet så meget, at koncernen nu har besluttet at at fristille medarbejderne og betale deres løn tre uger tidligere end planlagt. Nogle var i den periode tilmeldt efteruddannelse. Denne vil fungere som planlagt.

Mængderne af slagtegrise er faldet med hele 10 pct. i forhold til samme periode sidste år på ugebasis. Også selv om Danish Crown ifølge tidligere udtalelser er lykkedes med at tiltrække grise fra konkurrenten Tican og dermed til en vis grad afbøde faldet.

”Det viser jo desværre meget tydeligt, hvorfor vi så os nødsaget til at indstille slagteriet i Sæby til lukning. Der er simpelthen ikke slagtegrise nok i Danmark til at holde alle vores slagterier i gang. Når vi har indhentet det, vi var bagud som en konsekvens af forårets helligdage, så vil vi have en slagtekapacitet, der markant overstiger vores behov. Derfor har vi valgt at fremrykke lukningen af slagteriet i Sæby tre uger og fritstille medarbejderne,” udtaler Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

En del af medarbejderne i Sæby tiltræder fra midten af juli i jobs på slagterierne i Horsens, Ringsted og Blans ved Sønderborg. Hvorvidt nogle af dem kommer til at begynde på deres nye arbejdsplads tidligere, vil blive afklaret i løbet af den kommende uge.

Ved at fritstille medarbejderne i Sæby de tre uger før, kan man ifølge Per Laursen undgå lukkedage på koncernens øvrige slagterier

Tidligere på ugen meldte Danish Crown, at man tilbyder bonus til de medarbejdere, der ønsker at rykke med til koncernens øvrige fem danske slagterier. 

.Danish Crown tilbyder fyrede medarbejdere flyttebonus

Historisk lavpunkt: Produktionen på danske slagterier styrtdykker

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Jord og handler med landbrugsejendomme til en værdi på over 5 mio. kr registreres i listen, når de bliver tinglyst. | Foto: Aleksander Klug

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter