Kreaturnotering fortsætter ned - men der er lyspunkter forude

Selvom prisen på oksekød fortsætter sin nedtur, så er der optimisme at spore i forbrugsmønstrene, lyder det fra salgsdirektør i Danish Crown.
Foto: PR/Danish Crown
Foto: PR/Danish Crown

Kreaturnoteringen har længe været nedadgående, og den trend kommer til at fortsætte i den kommende uge.

Således reducerer både Danish Crown Beef og Himmerlandskød sin notering med 50 øre på tværs af alle kategorier. Det skriver de to kreaturslagterier i hver sin pressemeddelelse.

Selvom markedet ikke just er på vej tilbage til forums styrke, så er der lyspunkter at ane ifølge Danish Crowns kreaturkoncerns salgsdirektør Henning Sønnichsen.

”Kundeadfærden har ikke i den forstand ændret sig. Indkøbskurven bærer præg af, at man køber det, man skal bruge – og ikke køber til lager. Når det så er sagt, har vi oplevet en let stigende efterspørgsel på tværs af kategorier – uden at det skal lyde som om, det pludselig vælter ind med ordrer,” siger han og fortsætter:

”Det skyldes især, at detailbutikkerne og centrallagrene efterhånden har fået tømt nytårslageret, hvilket giver plads til nye produkter – og her er vi mere end klar til at hjælpe.”

Kreaturnoteringen er på vej ned fra et historisk højt niveau, hvor det i en lang periode kun gik op for oksekødsprisen.

Den høje pris har været et diskussionspunkt for kunderne i Sydeuropa, og det er det stadig med den nuværende pris, siger Henning Sønnichsen.

”Generelt er Sydeuropa stadig et fint marked, men vi kan godt mærke, at kunderne er obs på prissætningen. Der er mange leverandører, som gerne vil være med om buddet, men vi har – foruden mangeårige kundeforhold - et godt ry i markedet for høj kvalitet og stabile leverancer, hvilket giver os en fordel i dialogen med kunderne,” siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også