Fødevarestyrelsen imødekommer Kurt Skares dialog-invitation

Ifølge medie vil Fødevarestyrelsen gerne mødes med Skare-ejer og diskutere den kødskandale, der senest har fået Sveriges største dagligvarekæde til at droppe samarbejdet med kødkoncernen.
Foto: Gorm Olesen/JP/Ritzau Scanpix.
Foto: Gorm Olesen/JP/Ritzau Scanpix.

Sent onsdag aften kom ejerleder i den skandaleombruste Skare-koncern, Kurt Skare, med en udstrakt hånd til fødevaremyndighederne: 

”Vi har brug for dialog og løsninger,” lød det fra Skare-ejeren, der samtidig inviterede Fødevarestyrelsen til fællesmøde. 

Og den invitation har Fødevarestyrelsen ifølge Food Supply nu accepteret. I hvert fald meddeler chefen for styrelsens rejsehold, Michael Rosenmark, at man gerne vil forklare de regler, der ligger til grund for fødevarekontrollen - det gælder i forhold til virksomheders pligt til at lukke myndighederne ind og give et realistisk billede af forhold. 

”Derudover skal dokumentation for kødets sporbarhed kunne fremvises på stedet under kontrolbesøget. Den dokumentation kunne Skare ikke vise os, og det skal forbrugerne kunne se på smileyrapporten. Det er noget af det, vi bringer med til mødet. Og så er vi selvfølgelig klar til at lytte til virksomhedens synspunkter og oplevelse af vores kontrol,” siger Michael Rosenmark til mediet. 

Sveriges største detailkæde stopper samarbejdet med Skare

Kødskandalen fik sidste uge en af Skare-koncernens store, danske detailkunder, Salling Group, til helt at stoppe samarbejdet med koncernen, herunder også pålægsselskabet Defco. Og torsdag i denne uge meddelte Sveriges største dagligvarekæde, ICA, at man også har valgt at sætte en stopper for samarbejdet med Skare som følge af kødskandalen. 

I pressemeddelelsen, hvor der inviteres til dialogmøde, fastholder Kurt Skare dog, at der ikke er noget i vejen med det beslaglagte kød, hvoraf noget har ligget på frost i op mod 13 år.

”Vi er fagfolk og ved, at der ikke er noget problem i, at der er 250 tons kød på +fem år på frost ved minus 18-25 grader. Men vi lytter os til, at pressen og andre opfatter det som gammelt og dårligt kød, selv om det ikke er tilfældet ifølge myndighederne. Derfor vil vi tage en dialog med myndighederne om anvendelse, hvis eller når kødet bliver frigivet. Af hensyn til madspild, så vil vi nødigt bare lade det gå til spilde,” lyder det i meddelelsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også